Čítajme si… 2018

Čitateľský maratón detí už po tretí krát v Auparku

Krajská knižnica v Žiline, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, sa tento rok opäť zapája do čitateľského maratónu detí „Čítajme si…“. Aj jedenásty ročník celoslovenského maratónu v čítaní detí organizuje Linka detskej istoty pri SV UNICEF a Krajská knižnica ho už po tretí krát realizuje v priestoroch OC Aupark Žilina, v stredu 30. mája 2018. O prekonanie rekordu sa budeme pokúšať od 9:00 do 15:00 hod.

„Hlasné čítanie poskytuje nielen bežné výhody čítania ako rozvíjanie predstavivosti a rozširovanie slovnej zásoby, ale má aj priaznivý vplyv na dýchanie a sústredenie. Deti ľahšie sledujú text a nepreskakujú ako pri čítaní potichu,“ povedala Janka Zurovacová, knihovníčka Krajskej knižnice v Žiline.

Minulý rok na rôznych miestach Slovenska čítalo dohromady až 46 040 detí. Tento rok sa budeme snažiť číslo prekonať spolu s deťmi zo základných škôl zo Žiliny a okolia. Deti budú čítať knihy obľúbených súčasných slovenských autorov a povzbudzovať ich bude režisér Anton Šulík, riaditeľ Mestského divadla Žilina, canisterapeutka Martina  Michalková so svojimi Snežienkami, básnik Goran Lenčo a ďalší knihovníci z Krajskej knižnice v Žiline. Príďte ich podporiť aj Vy.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.