Literárna cena Janka Frátrika 2018

Literárna súťaž pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií, stredných odborných škôl a gymnázií. Mesto Žilina a Krajská knižnica v Žiline vyhlásili III. ročník tejto súťaže.

Literárna súťaž si kladie za cieľ objavovať nové básnické talenty, dať im šancu vyniknúť, podporiť literárnu tvorbu s cieľom rozvíjať pozitívne myslenie mladých literárnych talentov, podporiť úctu k morálnym hodnotám a pripomenúť si významného žilinského básnika, prekladateľa a pedagóga, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov Katolíckej moderny na Slovensku Janka Frátrika. Súťaž o Literárnu cenu Janka Frátrika bude vyhlasovaná pravidelne každý rok.

Literárna súťaž pre deti a mládež do 20 rokov, práce je nutné zaslať na adresu: Krajská knižnica v Žiline, Ul. A. Bernoláka 47, 011 77 Žilina. Obálku označte nápisom „Literárna cena Janka Frátrika 2018“ alebo pošlite mailom na adresu: sobolova@krajskakniznicazilina.sk

Literárne práce posielajte najneskôr do 20. októbra 2018. Podrobné informácie nájdete v propozíciách súťaže.

Ak by ste mali záujem o bližšie informácie o súťaži získate ich na tel. čísle 041/7232745 /p. Sobolová, p. Lenčo /, alebo mailom sobolova@krajskakniznicazilina.sk, goran.lenco@gmail.com

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.