Knižnica (nielen) z domu – jún

  1. Na mesiac jún, sme si pre vás pripravili virtuálne podujatia:

3.6. 2020 – Poézia je priateľ
Do tretice všetko dobré! Už tretíkrát sa stretávame vo svete poézie s troma poetmi.  Na rozprávkach spisovateliek, ktoré si predstavíme, vyrástlo celé Slovensko. Ale poznáte ich básnickú tvorbu? Video nájdete na Facebooku detského oddelenia @kniznicazilinadeti (prednáška určená pre deti od 10 rokov).

10.6. 2020 – Príbehy babky bylinkárky
Určite viete, že spisovateľ je človek, ktorý píše knihy. Ale viete, že aj v našom meste Žilina máme tiež takýto pozoruhodných ľudí? Zoznámime Vás s Martou Pažickou a jej knihou „Príbehy babky bylinkárky“. Spoznáme spolu liečivé rastliny, navaríme si liečivý čaj a samozrejme prečítame rozprávku. Video nájdete na Facebooku detského oddelenia @kniznicazilinadeti (podujatie určené pre deti od 4rokov).

17.6. 2020 – Zabudnuté osobnosti slovenských dejín II
Miloš Štefanovič bol jedným z najvýznamnejších advokátov v histórii Slovenska, veľmi všestranná osobnosť, syn radikálneho štúrovca Samuela Dobroslava Štefanoviča. Je po ňom pomenovaná obec neďaleko Nitry. Toto a ešte oveľa viac sa dozviete vo videu venovanému zabudnutým osobnostiam našich dejín. Prednáška je vhodná pre všetky vekové kategórie. Prednášku nájdete zverejnenú v tento deň na Facebooku @krajskakniznicazilina.

24.6. 2020 – Tréning pamäti pokračuje
Ukážka pamäťových techník z tréningov pamäti pre rôzne vekové kategórie v Krajskej knižnici v Žiline. Tréning nájdete na Facebooku @krajskakniznicazilina.

Všetky videá z video podujatí nájdete aj na našom YouTube kanáli https://bit.ly/KKZAyoutube

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.