Ja som Inna

Žilina, 8. 4. 2019

Crn, crn. Tak zazvonil bicykel vo štvrtok 4. apríla o 14:30 v Krajskej knižnici v Žiline, organizácii v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Teátro Neline prišlo so svojím predstavením Ja som Inna, ktoré rozpráva o dievčatku, ktoré žije v detskom domove a je veľmi neporiadna. Malú Innu adoptuje Gorila, ktorá hoci žije na smetisku, je doslova knihomoľka. Inna a Gorila si k sebe nájdu cestu a Inna si svoju adoptívnu mamu veľmi obľúbi. Zistí, že dôležitejšie ako Gorilina chlpatá tvár je pocit bezpečia a lásky, ktorý inde nenašla.

Divadlo o odvahe byť iný ako ostatní napísala na motívy knihy Fridy Nilsson Gorila a ja Petronela Dušová a Dorota-Anna Dabek. Účinkovala Petronela Dušová z Teátra Neline. Predstavenie v knižnici z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Na predstavení sa zúčastnilo 53 detí z Cirkevnej základnej školy Romualda Zaymusa, Základnej školy Lichardova a deti v sprievode rodičov.

Deti boli veľmi pozorné a vedeli povedať, že byť iný znamená nerobiť veci ako ostatní a vytŕčať z davu. Obrázok z domova bol čierno-biely ale Inna bola farebná a tým bola odlišná. O Gorile povedali, že bola milosrdná, svojská, dobrá, starostlivá a pracovitá. Deti otvorený koniec príbehu doplnili šťastným záverom, kde sa Gorila opäť stretla s Innou na mieste, kde mohli byť spolu šťastné.

Mgr. Anna Berthotyová, koordinátorka  kultúrno-výchovnej činnosti

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.