Ondrej Miháľ predstavuje svoju ďalšiu knihu

Žilina, 09. 04. 2019

Krajská knižnica v Žiline – organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja – Vás pozýva na zaujímavú besedu s kanadským Slovákom Ondrejom Miháľom, ktorá sa uskutoční 11. apríla 2019 o 17:00.

Ondrej Miháľ sa narodil v slovensko-srbskej dedine Silbaš vo Vojvodine a do Kanady emigroval so sestrou a matkou, keď mal jedenásť rokov. Nasledovali otca, ktorý odišiel za oceán rok predtým. Po knihe Silbaš – dedina snov alebo Budúci rok ideme domov a po zbierke piesní Pesničky pod oblokom v Silbaši, predkladá čitateľom tretiu knihu s názvom Od jari do jari v silbašskom chotári.

Kniha Od jari do jari v silbašskom chotári sa hlbšie venuje spomienkam autora a jeho rodičov na život v Silbaši po ich príchode do Kanady, je plná informácií o domoch, spoločenských stavbách, chrámoch a uliciach jeho rodného kraja. Etnomuzeológ PhDr. Martin Mešša píše: „Myslím, že sa nemýlim, ak napíšem, že vytvoril ďalší zaujímavý prameň poznania, ktorý ocenia tí, čo zo Silbaša odišli, tí, čo tam žijú dnes a ich potomkova, ale aj takí, čo o Silbaši ani nepočuli.“

Príďte a presvedčte sa o tom sami, všetci ste srdečne pozvaní.

Mgr. Jaroslava Rácová, knihovníčka

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.