Národné parky v USA – cestovateľská beseda s Vladom Bačom

Žilina, 30.5.2019

Dňa 29. mája 2019 o 17:00 sa v Krajskej knižnici v Žiline, inštitúcii v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, konala cestovateľská beseda so známym slovenským fotografom Vladom Bačom o jeho ceste po západnej časti USA. Cieľom cestovateľskej besedy bolo podeliť sa o zážitky z cestovania a navštívenia národných parkov.

Vlado Bača vždy túžil cestovať a fotografovať. Ameriku navštívil viackrát. Jeho snom bolo spoznať národné parky a prejsť  po historickej Route 66. To sa mu aj podarilo. Na jeho ceste stretli spolu s jeho manželkou úžasných a priateľských ľudí.  Cesta bola veľmi dlhá, prešli vyše 8 000 míľ.

Počas svojich ciest, hlavne v Arizone a v Novom Mexiku videli množstvo turistických atrakcií spojených s Route 66, od starých áut pri benzínových pumpách, cez múzeá a obchody so suvenírmi, až po zrekonštruované motely, či fastfoody.

Beseda sa niesla formou dialógu s obecenstvom a bola doplnená prezentáciou, v ktorej boli fotografie z navštívených miest. Publikum odchádzalo z besedy spokojné a domov si odnieslo nové poznatky a zážitky.

Mgr. Jana Neslušanová, koordinátorka  kultúrno-výchovnej činnosti

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.