Z pohledu generací dvou století

Žilina, 23.augusta

Spestrením kultúrneho života v našom meste bude sprístupnenie výstavy Z pohledu generací dvou století v pondelok 9. septembra 2019 o 16:00 v Krajskej knižnici v Žiline, inštitúcii v  zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

V poradí už piata putovná výstava fotoamatérov, členov Českého spolku na Slovensku (ČsnS), čerpá svojím obsahom  z obdobia 25-ročnej existencie ČsnS,  pričom časť snímok sa vzťahuje aj k 100. výročiu založenia Československa v r. 1918.  Pre návštevníkov knižnice bude významným kultúrnym príspevkom, pretože budú mať možnosť oboznámiť sa so zaujímavou dokumentačnou a tvorivou prácou, možno odlišujúcou sa od podobných výstav.

Zábery a momentky privedú diváka k rôznym úvahám a myšlienkam o prírode, spoločnosti a situáciách, ktoré tvorili naše existenčné prostredie v minulosti, no aj v  dnešnej realite. Obsah snímok sa viaže k trom oblastiam: vlastné spomienky z existencie Československa, spomienky na rodný kraj a krása prírody doma aj v cudzine, ktoré sa snažilo zachytiť  deväť autorov  z Českého spolku..

Návštevníci svojou prítomnosťou, názorom či vyjadrením dojmu z vystavených snímok môžu podporiť  či usmerniť záujem a chuť autorov pokračovať v tvorbe a  naďalej zaujať ľudí, ktorí zo značnej časti    aj osobne  zažili určitú časť znázornených stavov a situácií. Aj keď niekedy, možno z iných uhlov pohľadu, sa už oni sami  mohli  na chvíľočku zastaviť a zamýšľať nad ich obsahom.

Výstava bude inštalovaná na prízemí knižnice a prístupná širokej verejnosti počas jej otváracích hodín  do soboty 5. októbra 2019.

Mgr. Jana Neslušanová, koordinátorka kultúrno-výchovnej činnosti

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.