Týždeň slovenských knižníc v Krajskej knižnici v Žiline

Týždeň slovenských knižníc si pripomíname každoročne, rok 2021 nie je výnimkou. Z dôvodu protipandemických opatrení sa však naše plánované aktivity zrealizovali len online, na  sociálnych sieťach.

Začiatok týždňa sa niesol nielen našimi, ale aj vašimi  obľúbenými spomienkami na knižnicu a knihovníka. Nahraté príspevky boli postupne počas týždňa zverejňované. Aj čitatelia sa mohli zapojiť zaslaním svojho príspevku alebo videa na facebook knižnice, vyžrebovaný výherca bol odmenený našou taškou Idem do/z knižnice.

Vševedko, Nevedko a Ja bol názov zábavného kvízu, ktorý deti mohli spolu so svojimi rodičmi vyplniť nielen počas uplynulého týždňa. Nájdu ho na detskom facebooku aj počas celého mesiaca marec, ktorý je Mesiacom knihy.  Spomedzi riešiteľov kvízu neskôr vyžrebujeme 6 výhercov, ktorí získajú jednu zo zaujímavých kníh.

Stred Týždňa slovenských knižníc sme spríjemnili záujemcom tvorivých dielní pod názvom Tvorenie s knižnicou naživo. Spolu s nami si vyrobili papierové girlandy. Tvorivé dielne uvítali účastníci rôznych vekových kategórií.

Je nás počuť…, taký bol názov spoločnej aktivity knižníc v Žilinskom kraji. Jej hlavným organizátorom bola Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Knižnice, ktoré boli do projektu zapojené, spoločne naživo čítali v piatok 5. marca o 15:00. Niektoré knižnice sa zamerali na súčasných slovenských, ale aj svetových autorov, iné na výber z klasiky. V našej knižnici knihovníci Goran Lenčo a Miloš Zvrškovec čítali zo svojej vlastnej tvorby.

Praktické záložky s možnosťou zľavy na nákup kníh a zápisné pre deti do 15 rokov zadarmo boli prekvapením, ktorému sa potešili nielen detskí návštevníci knižnice.

Veríme, že  budúci rok bude priaznivejší a pripravené podujatia už budeme môcť realizovať za fyzickej účasti verejnosti.

Mgr. Jana Neslušanová, koordinátorka  kultúrno-výchovnej činnosti

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.