Výstava Just a natruc v knižnici

Výstava Just a natruc v knižniciVýstava s názvom „JUST A NATRUC V KNIŽNICI“ v Krajskej knižnici v Žiline predstaví v dňoch od 1.11. do 30. 11. 2021 autorský výber fotografií šiestich žilinských fotografov. Vicente Arce, Jaromír Fašianok, Jozef Chromiak, Juraj Rek, Martin Tomáška a Marián Závacký sú už niekoľko rokov členmi nezávislej skupiny s tvrdohlavým názvom Just a natruc.

Fotografov spojilo to, že fotografovanie je pre nich viac ako len záľuba, ako aj potreba neustále sa zdokonaľovať, hľadať, nachádzať a z videného robiť nevídané. Každý za seba má vlastný štýl a spôsob nahliadania na svet cez objektív fotoaparátu. Sú to dospelí muži s vlastnými osudmi a skúsenosťami, niekedy nekompromisní, inokedy chápaví a tolerantní. To sa odráža aj najčastejšie, v čierno- bielych fotografiách. U každého z nich nachádzame rôzne témy, na ktoré sa profesionálne sústredí. Prechádzame širokým záberom cez street-foto, dokumentačnými či aranžovanými fotkami až k portrétom. Niektoré témy sa prelínajú a niekedy vznikajú fotografie aj na spoločných workshopoch či akciách, inokedy sú to čisto individuálne momenty a inšpirácie.

A tak sa fotografie každého z členov skupiny Just a Natruc dostávajú do vzájomného dialógu, hoci sú celkom nezávislé.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.