Čítaj a zaži – Anna Karenina

Pozývame vás na februárové Čítaj a zaži v Krajskej knižnici Žilina s hercami Mestského divadla Žilina. V utorok 1.2. o 16:30 si budete môcť vychutnať ukážky z najznámejšieho románu o láske s názvom Anna Karenina od Leva N. Tolstého v podaní Barbory Švidraňovej a Borisa Zachara.

Podujtie bude organizované v režime OP.

Tolstoj vytvoril monumentálnu epickú panorámu spoločenského života v Rusku zo začiatku 19. storočia. Hlavná hrdinka Anna Karenina žije spoločenským životom petrohradskej šľachty a pri istej príležitosti sa osudovo zaľúbi do mladého grófa Vronského. Opojená láskou opustí nielen manžela, ale aj milovaného syna. Verí, že po rozvode a legalizácii nového vzťahu už nebude čeliť spoločenskému odsúdeniu. Manžel rozvod rázne odmietne. Anna nenachádza riešenie ani v úniku do cudziny, kam odišla spolu s milencom a ich dcérkou a čoraz viac si uvedomovala svoje bezvýchodiskové postavenie. Spomenula si na človeka, ktorého zrazil vlak, keď sa prvý raz stretla s Vronským, a už vedela, čo urobí.

Adaptáciu svetového románu od nemeckého dramatika Armina Petrasa uviedlo Mestské divadlo Žilina vo svojej najnovšej inscenácií v réžií Mariána Amslera. Predstavenie Anna Karenina nájdete v programe divadla od 21. januára 2022.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.