Výstava Karin Lászlová

Výstava pri príležitosti 100. výročia narodenia slovenskej spisovateľky Karin Lászlovej. Jej život a výber z tvorby vám predstavíme prostredníctvom ukážok z literatúry a článkov z fondu Krajskej knižnice v Žiline. Výstavu pripravil úsek regionálneho výskumu, dokumentov a informácií knižnice.

Pozrite si prezentáciu z výstavy Karin Lászlová pri príležitosti 100. výročia narodenia slovenskej spisovateľky.

Rozsiahle dielo tejto prozaičky tvorí množstvo zväzkov poviedok, noviel, románov, televízne scenáre, literárno-dramatické rozhlasové pásma, nespočetné množstvo časopiseckých príbehov zo života, rozhovorov so zaujímavými osobnosťami, úvah, fejtónov, po ktorých siaha už niekoľko generácií vďačných čitateľov. Spisovateľkine motto bolo: „Ak svojím písaním iba o milióntinu milimetra zlepším tento svet, nežila som nadarmo.“
(In: WAGNEROVÁ-ŠKAMLOVÁ, Dagmar. Chcela som zlepšovať svet : hovoríme so spisovateľkou Karin Lászlovou. Literárny (dvoj)týždenník : časopis Spolku slovenských spisovateľov, roč. 19, č. 41-42 (2006), s. 14. Fotogr. ISSN 0862-5999)

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.