Elektronické informačné zdroje, Bookport a PressReader na dosah ruky

Krajská knižnica v Žiline sa stala členom konzorcia Knižnice pre Slovensko a zároveň je partnerom CVTI SR.

Aj vďaka týmto spoluprácam môžete získať prístup k množstvu elektronických informačných zdrojov, e-kníh, novín a časopisov z pohodlia Vášho domova. Pre získanie prístupu do služby Bookport a PressReader je potrebná bezplatná online registrácia do systému CVTI (konto bude aktívne do 30 minút po vyplnení online formulára).

Bookport

  • výpožičky e-kníh vydavateľstva Grada Publishing a iných, v českom jazyku. Ponúka viac ako 8 500 e-kníh z oblasti medicíny, techniky, stavebníctva, architektúry, IT, spoločenských vied a ekonomiky. Ponuka je tiež spestrená literatúrou zameranou na rozvoj osobnosti, beletriou či detskou literatúrou.
  • pre využitie služby Bookport je potrebná online registrácie v CVTI a následne aj registrácia konta priamo v službe Bookport. Návod na registráciu do služby Bookport TU.

PressReader

  • online databáza svetových novín a časopisov, ktorá obsahuje viac ako 7 000 titulov, z viac ako 120 krajín sveta, vo viac ako 60 jazykoch. Tituly sú dostupné online a v deň vydania ich tlačenej verzie (z SK je to Pravda, z CZ Dnes a Respekt).
  • pre využívanie prístupu k dennej a peridickej tlači je potrebné sa online registrovať v CVTI. Návod na registráciu a prihlásenie sa do služby PressReader nájdete TU.

Elektronické informačné zdroje

  • po online registrácií do Vedeckej knižnice CVTI SR môžete využiť bohatý výber elektronických informačných zdrojov (EIZ) z rôznych oblastí ľudského poznania.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.