Literárno-komunitný park pri knižnici

Krajská knižnica Žilina uzavrela v uplynulých dňoch s Nadáciou Milana Dubca zmluvu o poskytnutí finančného príspevku vo výške 10 000 € na realizáciu projektu Literárno-komunitný park pri knižnici – miesto na vzdelávanie, oddych i zábavu.

S nadšením sme privítali informáciu o podpore našej knižnice Nadáciou Milana Dubca a dnes oznamujeme našim čitateľom a návštevníkom, že sa môžu tešiť na príjemný pobyt a oddych pod korunami stromov v obnovenom Literárnom parku za budovou Krajskej knižnice v Žiline, ktorého obnova sa začne v najbližších týždňoch. Projekt je zameraný na obnovu parkových lavičiek a doplnenie súčasných o nové relaxačné kreslá, v ktorých budú môcť čitatelia načerpať nové sily v príjemnom a inšpiratívnom prostredí. V rámci obnovy budú v parku vysadené ďalšie liečivé rastliny, okrasná zeleň a stromy. V obnovenom parku sa zintenzívni environmentálna výchova detí, v rámci ktorej budeme využívať praktické didaktické pomôcky zakúpené aj vďaka realizácii schváleného projektu.

“Nadácia Milan Dubca je platformou, ktorá podporuje diskusiu a iniciatívy z oblasti klimatickej krízy, vzdelávania a demografickej zmeny. Prostredníctvom grantových programov pomáha nadácia žilinským projektom zameraným na obnovu zanedbaných lokalít, revitalizáciu prírodných a verejných priestranstiev, skrášlenie detských ihrísk i na podporu vzdelávacích aktivít na ochranu životného prostredia s cieľom skvalitnenia života obyvateľov mesta.”

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.