Literárne Košice

Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlasuje 28. ročník literárnej súťaže pre mladých autorov Literárne Košice. Súťaž sa každoročne venuje hľadaniu talentov medzi žiakmi 5. – 9. ročníka základných škôl a študentmi 1. – 4. ročníka osemročných gymnázií.

 Literárna súťaž knižnice je medzi mládežou obľúbená

To, že je súťaž obľúbená potvrdzujú čísla. „Každý rok deťom, takto začiatkom roka, ponúkneme tri inšpiratívne témy, ktorým môžu venovať svoje literárne práce. Je na nich, či budú v poézii, alebo v próze. Sám súťažiaci uprednostní to, k čomu viac inklinuje. Máme však skúsenosť, že býva to skôr próza. Predošlý ročník sa zapojilo svojimi súťažnými prácami až 458 žiakov a až 311 z nich uprednostnilo prózu. Konkrétne naj-témou sa stala Záhadná tvár na fotke “ hovorí Kamila Prextová, riaditeľka knižnice.

Témy roku 2023

Novými témami, ktoré odporučila Markéta Andričíková, členka hodnotiacej poroty, sú Môj detektívny zápisník, Najkrajšia rozprávka môjho detstva a Kam sa podela moja slušná výchova? „Všetky súťažné práce postúpime odbornej porote, ktorá udelí ceny, pre každú kategóriu i tému. Výsledky potom oficiálne vyhlásime v rámci osláv Dňa mesta Košice, 11. mája 2023 v pobočke LitPark. A víťazné práce si ocenení autori neskôr nájdu v knižnicou vydávanom zborníku Literárne Košice,“ dodáva Kamila Prextová s tým, že pravidlá súťaže sú dostupné na webovej stránke knižnice www.kosicekmk.sk a posledným možným termínom na poslanie prác je 10. marec 2023. 

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.