Best of Fest Anča 2022 v KKZA

Best of Fest Anča 2022 pre deti: Najlepšie krátke animované filmy pre deti / 52 minút, bez dialógov, od 5 rokov
Animované filmy pre deti budeme premietať od 19. do 30. júna – pondelok, utorok, štvrtok, piatok a sobotu od 10:30 do 12:00.
Fest Anča prináša najlepšie krátke animované filmy z celého sveta pre deti, ktoré nie sú v bežnej kinodistribúcii. Vybrané filmy sa líšia od mainstreamovej produkcie a deťom prezentujú autorský animovaný film. Ide o tituly, ktoré sú nápadité, viac pracujú s detskou imagináciou a stimulujú deti k ďalšiemu rozmýšľaniu nad filmom a prehlbovaniu vzťahu s umením. Do medzinárodnej súťaže animovaných filmov pre deti je zaradených deväť filmov, ktoré vznikli za posledné dva roky. O ocenení Anča Award za najlepší animovaný film pre deti rozhodli žiaci 1. stupňa základných škôl zo Žiliny a okolia počas detských dní Fest Anča pre školy na konci júna 2022. Viete ktorý film získal ocenenie detskej poroty? Ktorý sa najviac páči vám?

Best of Fest Anča 2022: Najlepšie krátke animované filmy pre dospelých / 83 minút, bez dialógov, slovenské titulky, od 15 rokov
Animované filmy pre dospelých budeme premietať od 19. do 30. júna – od pondelka do piatku v čase od 16:00 do 18:00.
Best of Fest Anča 2022 je kolekciou ocenených krátkometrážnych animovaných filmov z minulého ročníka medzinárodného festivalu animácie Fest Anča, ktoré prešli výberom z viac ako 1100 prihlásených titulov. Porota zložená z medzinárodných hostí udelila tento rok ocenenia v štyroch kategóriach. Uvidíte to najlepšie z krátkometrážnej animácie, študentských filmov, videoklipov a filmov pre deti.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.