Žilinský anime klub – december

Žilinský anime klub založil Tomáš Dávid Králik pre všetkých milovníkov anime sveta od 13 rokov. V októbri sa klub stretne 2x v čase od 15:30 do 18:00 v Krajskej knižnici v Žiline (podmienka: platný čitateľský preukaz).

1. december o 15:30 / Howl’s Moving Castle

Mladé dievča Sophie, čo by škaredé káčatko so zlatým srdcom sa na začiatku príbehu stáva obeťou mágie zlomyseľnej čarodejnice, ktorá ju premení na starenu. Sophiinou jedinou nádejou sa zdá byť vyhľadať mladého čarodejníka Howla, ktorého zázračný dom na morských nohách obchádza po vrcholkoch hôr nad mestom. Keď sa jej to s nemalým vypätím podarí, začne tu pracovať ako upratovačka a domáca. Pomaly objavuje topí a záhady, ktoré Howlov chodiaci dom skrýva. Ako sa ale postupne rozvíja klbko záhad okolo Howla, Sophia je vtiahnutá do jeho sveta a začína chápať kým je. Do pohľadného mladého čarodejníka sa zamiluje a jej skalopevná láska bude postavená pred skúšku, z ktorej nikto nemusí vyviaznuť živý a zdravý.

15. december o 15:30 / Oshi no ko

Premýšľali ste niekedy nad tým, aké by to bolo narodiť sa ako dieťa celebrity? Aké by to bolo, mať od narodenia tie správne známosti a vzhľad, mať vstupenku do sveta šoubiznisu od úplného začiatku…
Goro pracuje ako doktor-gynekológ v nemocnici kdesi na japonskom vidieku. Kvôli jednej pacientke, s ktorou sa v nemocnici zoznámil, je už niekoľko rokov veľkým fanúšikom očarujúce vychádzajúce hviezdičky Ai Hoshino, speváčky v doposiaľ nie príliš známej J-pop idol skupine B-Komachi. Jedného dňa do nemocnice dorazí neznáme šestnásťročné tehotné dievča. Potom, čo odhalí svoju tvár, Goro s veľkým prekvapením zisťuje, že je to práve Ai, ktorú tak obdivuje.
Ako súčasť striktných pravidiel, ktoré musia v zábavnom priemysle idol speváci a speváčky dodržiavať viac ako ktokoľvek iný, je pre mladinkú speváčku nemysliteľné, aby sa ktokoľvek z kolegov, médií či fanúšikov tento fakt dozvedel. Keďže sa rozhodne, že o dvojčatá, ktoré sa jej majú narodiť, nechce prísť, chce v tejto zapadnutej nemocnici zostať v utajení až do pôrodu pod zámienkou zdravotných problémov. Možno však niečo také naozaj utajiť? Ako ďaleko sú schopní niektorí ľudia vo svojej sebeckej láske k celebritám dôjsť? A čo všetko sa skrýva pod mnohými maskami, ktoré na sebe zábavný priemysel má? Vitajte v neľútostnom svete, kde sa vytvára žiarivá fikcia.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.