Ako nenaletieť hlúpostiam na sociálnych sieťach – kvíz

Hoci sa na sociálnych sieťach šíri naozaj všeličo, nie všetko je pravda a často ide o úplné nezmysly či podvody. Stretli ste sa s nimi aj vy? Spoznali by ste rozdiel medzi dezinformáciou, hoaxom a konšpiračnou teóriou?

V rámci Týždňa slovenských knižníc Vás pozývame 8. marca 2024 o 16:30 zasúťažiť si do Krajskej knižnice v Žiline v interaktívnom kvíze. Osvojíme si techniky na overenie informácií a ukážeme si príklady známych hoaxov, nonsensov a poloprávd, ktoré sa s obľubou šíria prostredníctvom sociálnych médií. Stretnutie je vhodné pre aktívnych používateľov sociálnych sietí.

Interaktívny kvíz prebieha výhradne cez platformu Mentimeter. Pre účasť na kvíze je nevyhnutné priniesť si smartfón, prostredníctvom ktorého budú účastníkom zobrazované otázky a následne budú môcť označiť správnu odpoveď. Bez smartfónu s pripojením na internet nie je možná účasť na kvíze.

Z kapacitných dôvodov je potrebné sa prihlásiť prostredníctvom formulára: https://forms.gle/rd2ZnRCZAXxYE47G8

Kvíz je vhodný pre záujemcov od 15 rokov. Podujatie je naplánované v rámci Týždňa slovenských knižníc 2024.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.