Klub Nezábudka

plagátMáte potrebu a chuť zdieľať Vaše ťažkosti v oblasti duševného zdravia a aktívne pracovať na svojom zotavení? Liga za duševné zdravie vytvára podporné skupiny duševného zdravia s názvom Klub Nezábudka vo viacerých mestách Slovenska. Pozývame Vás na pravidelné stretnutia spojené s diskusiou o duševnom zdraví každý štvrtok od 16:00 do 18:00 v Krajskej knižnici v Žiline. Prvé stretnutie začne vo štvrtok 2. mája od 16:00 do 18:00. V kluboch budeme podporovať vzájomnú pomoc, skupinovú solidaritu a vlastnú zodpovednosť každého člena, čím posilňujeme faktory dôležité pre dobré fungovanie celej komunity.

Klub ponúkne bezpečné miesto pre ľudí s výzvami v duševnom zdraví a pre ich blízkych, pre zdieľanie svojho príbehu, skúseností, vzájomnú podporu a porozumenie, zmysluplné a rozvíjajúce trávenie času. Klub Vám poskytne možnosť nezostávať sám a inšpirovať sa navzájom. Klub Nezábudka je vhodnou alternatívou k profesionálnym službám. Vďaka svojmu zameraniu môže podporná skupina pre ľudí s duševným ochorením slúžiť ako podporná terapeutická aktivita, ale nenahrádza odbornú lekársku, psychiatrickú, psychologickú alebo psychoterapeutickú pomoc.

Do programu budú vnášané aj edukatívne moduly predovšetkým z oblasti duševného zdravia, s témami podporujúcimi starostlivosť o seba, osobný rozvoj, zvládanie vlastnej zraniteľnosti, podporu zvládania každodenných situácií, spoznávanie a podporu vlastných silných stránok.

Kluby sú pre všetkých, ktorí prejavujú záujem o témy duševného zdravia, chcú pracovať na svojom osobnom rozvoji a/alebo presadzovaní zlepšenia podmienok pre ľudí s duševným ochorením, chcú podporovať inklúziu a destigmatizáciu v spoločnosti.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.