Kniha Horného Považia 2017 – Vyhlásenie výsledkov

V Krajskej knižnici v Žiline, v inštitúcii v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa pri príležitosti Svetového dňa knihy a autorských práv už po dvanásty krát uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie čitateľskej súťaže Kniha Horného Považia 2017.

Titul Kniha Horného Považia 2017 v kategórii odborná literatúra získala kniha autora Juraja Straku  Atletika v Žiline 1921 – 2016 s počtom hlasov 793.

V kategórií beletria titul získala kniha Po koľajniciach do hlbín Ruska autora Pavla Viteka s počtom hlasov  302.

Na druhom mieste v kategórii odborná literatúra sa umiestnila kniha Stratená Žilina 1 autorov Patrika Gromu, Milana Nováka, Mira Pfliegla a  Petera Štanského  s počtom hlasov 352 a tretie miesto získala kniha autora Milana Gábika – Príspevok VÚVT Žilina k rozvoju výpočtovej techniky v Česko –  Slovensku, Diel 2 s počtom hlasov 293.

V kategórii beletria s počtom hlasov 203 získala druhé miesto kniha Čarovná dvojica autorky Boženy Lenčovej a tretie miesto kniha Zatúlané papučky s počtom hlasov 90 autorky  Jany Necpalovej.

Do súťaže bolo v tomto ročníku nominovaných 64 knižných titulov, ktoré sú späté s regiónom  Horné  Považie  témou alebo osobou autora textovej či obrazovej časti. Do hlasovania sa zapojilo 3 144 hlasujúcich. Z celkového počtu hlasovalo 968 hlasujúcich prostredníctvom on-line hlasovacieho lístka. V kategórii odborná literatúra bolo udelených 2 048 hlasov a v kategórii beletria 1 096 hlasov.

Na slávnostnom vyhodnotení súťaže boli z hlasujúcich vyžrebovaní traja výhercovia, ktorí získali vecné ceny, predplatné periodika My Žilinské noviny a čitateľský preukaz Krajskej knižnice v Žiline na jeden rok.

Autorom víťazných kníh Krajská knižnica v Žiline okrem vecného ocenenia ponúkla spoluprácu a priestor pre prezentáciu publikácií širokej verejnosti na pôde knižnice, ako aj účasť na medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka v Bratislave.

Obdoba čitateľskej súťaže prebieha aj v ostatných regionálnych knižniciach Žilinského     samosprávneho kraja. Z víťazných publikácií  bude zostavená výstava, ktorá bude postupne putovať po všetkých  regionálnych knižniciach Žilinského samosprávneho kraja.

Mgr. Ivana Jančulová, Úsek regionálneho výskumu, dokumentov a informácií Krajskej   knižnice v Žiline.

Viac fotografií v galérii.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.