Ako sa dostanete počas rekonštrukcie do knižnice?

Úvodné prípravy pred rekonštrukciou sú za nami. Za týždeň sme presunuli všetky knihy a nábytok z prízemia do archívu a iných priestorov v knižnici. Rekonštrukcia samotná sa začala v pondelok 13.1.2020 a potrvá najbližších 5 mesiacov.

Počas rekonštrukcie sa dočasne zmenili aj otváracie hodiny (pracovné dni  10:00 – 17:00).

Od utorka je knižnica opäť prístupná pre verejnosť s niekoľkými obmedzeniami. V prvom rade sa do našej knižnice nedostanete hlavným, a ani bočným (bezbariérovým) vchodom. Je potrebné, aby ste po ľavej strane prešli až za budovu do tzv. Literárneho parku, odkiaľ sa dostanete cez dvere a schodisko do priestorov nášho archívu. Tento prístup nie je vhodný pre ľudí s pohybovým obmedzením a pre rodičov s kočíkmi.

Môžete si pozrieť video ako sa k nám dostanete cez Literárny park. Video nájdete aj na Facebookovej stránke knižnice.

Vstup do knižnice počas rekonštruckie

Najbližších pár mesiacov sa k nám dostanete provizórnym vchodom zo zadnej časti knižnice cez Literárny park. Po schodoch zostúpite do nášho archívu kde máme momentálne výpožičný pult spolu s knižným fondom beletrie. Na ostatné oddelenia sa odtiaľ dostanete výťahom.

Uverejnil používateľ Krajská knižnica v Žiline Utorok 14. januára 2020

 

Bibliobox je stále funkčný, takže ak chcete knižky iba vrátiť, môžete ho použiť.

Pre ľudí so zdravotným postihnutím a obmedzením pohybu sme pripravili donáškovú službu kníh do domu. Knihy budeme rozvážať jeden deň v mesiaci vo vybraných hodinách. Konkrétny termín oznámime po doladení posledných detailov. Záujem o využitie služby spolu s titulmi, ktoré by ste si chceli požičať, posielajte na email: kniznica@krajskakniznicazilina.sk, alebo nás kontaktujte telefonicky na č. 041/72 330 90.

V archíve je umiestnený výpožičný pult spolu s knižným fondom krásnej literatúry (beletria). Nájdete tu všetky knihy od románov cez detektívky, súčasnú slovenskú literatúru, sci-fi, fantasy, poéziu, humor, dobrodružnú literatúru až po povinné čítanie. V archíve sa nachádzajú všetky knihy, ktoré ste predtým mohli nájsť na prízemí knižnice, s dvomi výnimkami: všetky životopisy nájdete na prvom poschodí v náučnom oddelení a literatúra pre mládež sa dočasne presťahovala na druhé poschodie do Rozprávkovej miestnosti. Detský kútik na druhom poschodí je dočasne zrušený, detská literatúra je sprístupnená v plnom rozsahu.

Všetkým čitateľom sa ospravedlňujeme za zhoršené podmienky, zvýšenú prašnosť a hlučnosť počas rekonštrukčných prác.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.