TVK – Vyhodnotenie XXI. ročníka medzinárodnej súťaže

28. október

Pandémia ochorenia Covid 19 tento rok skomplikovala plány, či už jednotlivcom, rodinám, školám, ale aj kultúrnym  inštitúciám, do ktorej patrí aj Krajská knižnica v Žiline. Preto sme museli posunúť termín, ale aj presunúť vyhodnotenie obľúbenej a renomovanej medzinárodnej súťaže Tvoríme vlastnú knihu do online prostredia.

Organizátormi súťaže sú: Krajská knižnica v Žiline (Žilina, Slovenská republika), Městská knihovna vo Frýdku-Místku (Česká republika) a Ksiaznica Beskidzka v Bielsko-Bialej (Poľská republika). Organizátorom medzinárodného kola a vyhlasovateľom tohto ročníka súťaže je Městska knihovna vo Frýdku-Místku. Už 21 rokov slovenské, poľské a české deti súťažia v tvorbe vlastnej knihy.

A ako to celé dopadlo?

Veľmi nás teší, že sa do súťaže aj napriek nepriaznivým a nečakaným okolnostiam zapojilo až 82 detských autorov, ktorí vytvorili 49 súťažných prác. Súťažili v troch kategóriách a každá  vytvorená kniha mohla mať najviac dvoch autorov. Témou 21. ročníka boli Strašidlá. Súťažiace deti si na túto tému vymysleli skutočne napínavé príbehy.

Ďakujeme všetkým deťom, že aj keď zväčša nechodili do školy, nestratili chuť zapojiť sa do súťaže. Veľká vďaka patrí aj rodičom a v neposlednom rade aj pedagógom za ich záujem a motiváciu detí. Porota mala nesmierne ťažkú úlohu vybrať víťazov, ktorí potom Žilinu reprezentovali v medzinárodnom kole. A aký bol výsledok národného a medzinárodného kola súťaže, si môžete pozrieť vo videu – Vyhodnotenie súťaže Tvoríme vlastnú knihu.

Janka Zurovacová, knihovníčka a členka poroty národného kola súťaže, Krajská knižnica v Žiline

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.