Aktuálne informácie z knižnice a výdaj vopred objednaných kníh

Knižnica v aktuálnej situácií zostáva zatvorená do 26.1.2021. Všetky výpožičky kníh sú hromadne predĺžené do 26.1.2021 a pozastavená je naďalej aj tvorba upomienok. Všetky pobočky knižnice sú zatvorené do odvolania.

Výdaj vopred objednaných kníh (odborná literatúra a povinné čítanie)

Od 5.1.2021 si budete môcť prísť do knižnice vyzdvihnúť svoje vopred objednané knihy z odbornej literatúry a povinného čítania. Knihy si môžete vyzdvihnúť počas pracovných dní od 10:00 do 15:30 v centrálnej budove Krajskej knižnice v Žiline. Okrem objednaných kníh knižnica výpožičky neposkytuje!

Podmienky využitia služby:

  • objednanie kníh vopred prostredníctvom online katalógu Carmen cez službu odloženie dokumentu,
  • vo výnimočných prípadoch objednanie kníh mailom: kniznica@krajskakniznicazilina.sk alebo telefonicky: 041/723 30 90 alebo 041/764 56 22,
  • knižnica vydá dokumenty až po zaslaní potvrdenia mailom čitateľovi o ich pripravení na vyzdvihnutie,
  • za každú odloženú knihy sa účtuje poplatok vo výške 0,50€.

Výdajné miesto bude od 5.1.2021 pri vchode do centrálnej budovy, vstup bude umožnený vždy len 1 osobe pri dodržiavaní určených hygienických pravidiel – rúško, dezinfekcia rúk, bez príznakov infekčného ochorenia.

Rešerše a medziknižničná výpožičná služba

Prostredníctvom mailu kniznica@krajskakniznicazilina.sk môžete požiadať o vypracovanie rešerše alebo o výpožičku dokumentu medziknižničnej výpožičnej služby. Všetky služby sú realizované až po dohode s knihovníkom a úhrade ceny za službu podľa aktuálneho cenníka.

Výpožička e-kníh

Naďalej môžete využiť výpožičku e-kníh – cez online katalóg knižnice si môžete stiahnuť e-knihy z portálu Palmknihy. Prosíme čitateľov, aby si overili technické možnosti využívania tejto služby ešte pred stiahnutím knihy do svojho zariadenia (typ odporúčaných čítačiek).

Vychádzame čitateľom v ústrety aj v poskytovaní elektronických kníh, ktoré si môžete stiahnuť do konca januára za zľavenú cenu 1 €.

Registrácia

V prípade záujmu o naše služby online formou Vás môžeme registrovať aj na základe platby za registráciu (v sume stanovenej aktuálnym cenníkom) zaslanej na účet knižnice v Štátnej pokladnici: 7000481379/8180 resp. IBAN SK20 8180 0000 0070 0048 1379

Do časti Účel platby (správa príjemcovi) uveďte Vaše meno a účel poplatku (registrácia, rešerš…).

Registráciu, resp. inú požadovanú službu začneme realizovať potom, ako platba príde na účet knižnice. Pokiaľ by ste potrebovali urýchlenie požadovanej služby, môžete nám zaslať potvrdenie o realizácii platby z internetbankingu vopred.

Požičané knihy z centrálnej knižnice môžete vrátiť cez bibliobox.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.