Čítajte s nami!

Čitateľská výzva 2021
Zapojte sa spolu s Krajskou knižnicou v Žiline do čitateľskej výzvy, ktorá bude prebiehať počas celého tohto roka.  Máte aj vy pocit, že si potrebujete rozširovať vedomosti alebo zmeniť žáner, ktorý najčastejšie čítate? Tento knihomoľský „problém“ sa vyskytuje aj u nás, knihovníkov. Preto sme si povedali, že vystúpime zo svojej komfortnej zóny a pripravíme  čitateľskú výzvu roka. Pripojte sa k nám!  Každý mesiac predstavíme jednu tému spolu s výberom konkrétnych titulov kníh. Témy mesiaca budeme odhaľovať postupne.

Situácia vo svete, a teda hlavne u nás na Slovensku, nás hneď prvý mesiac prinútila „improvizovať“. Pointou výzvy je požičať si knihu na vybranú tému z knižnice. Ale keďže teraz to v podstate takmer nie je možné, vymysleli sme inú možnosť. Siahnite po nejakej knihe, ktorú máte doma.

Január je takmer pre každého mesiac predsavzatí, ale možno aj lenivosti. Tak čo keby ste siahli po knihe, ktorá vám doma leží na poličke už naozaj dlhý čas a vy nie a nie sa do nej pustiť? Teraz prišla tá správna chvíľa. Vyberte ju zo spodnej police vašej knižnice a pustite sa do čítania. Ak však nepatríte medzi ľudí, ktorí si dávajú predsavzatia alebo jednoducho momentálne nemáte čas, siahnite po knihe z kategórie lenivosť. Ako to myslíme? Jednoducho si vyberte knihu, ktorá patrí medzi tie najtenšie u vás doma, aby ste sa „nakopli“ do čítania hneď na začiatku roka. Téma mesiaca január znie: Predsavzatie verzus lenivosť.

Ako sa zapojiť?

Každý mesiac si vypožičajte z našej knižnice jednu z kníh na novú tému a prečítajte ju. Podeľte sa s nami o vaše  dojmy a predovšetkým fotografie kníh, ktoré ste si vybrali. Môžete pridať aj tipy na ďalšie témy, či knihy. Všetko s nami zdieľajte na našich sociálnych sieťach (Facebook a Instagram) s použitím označení: #citajteSnami #kniznicaZilina #citamsKKZA

Dáme vám možnosť použiť počas roka jedného žolíka (môžete tak preskočiť jednu tému, ktorá vám naozaj nebude vyhovovať, ale… skúste sa prekonať).

Čo je vašou motiváciou?

Možno natrafíte na zaujímavé knihy, po ktorých by ste inak vôbec nesiahli. A čo viac, ak s nami budete aktívne zdieľať vaše dojmy, nápady a prípadne aj fotografie ako čítate knihy z nášho výberu, môžete na konci roka získať prekvapenie: všetci tí, ktorí poctivo prečítajú aspoň jednu knihu zo všetkých 12 tém a budú zdieľať s nami fotografie, budú na konci roka zaradení do žrebovania o zaujímavé vecné ceny.

Kolektív Krajskej knižnice v Žiline

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.