Knižnica (nielen) z domu – máj

Pripravili sme si pre vás ďalšie online podujatia, ktoré nájdete na našej webovej stránke, Facebooku: Krajská knižnica v ŽilineKrajská knižnica v Žiline – deti alebo na Youtube Krajskej knižnice v Žiline.

6.5.2021 Etika a etiketa 6
Tentoraz sa v našej sérii o slušnom správaní zastavíme pri jedálenskom stole. Povieme si o tom, ako slušne stolovať, prečo sa s jedlom nehrá a nájdeme odpoveď na otázku či a ako pri jedle rozprávať.

13.5.2021 Máj – lásky čas
O láske v literatúre budeme hovoriť vo videu, ktoré bude zverejnené vo štvrtok 13. mája. Nielen o láske šťastnej a romantickej, ale aj o tej nenaplnenej, netradičnej, nepochopiteľnej, zvláštnej, smiešnej a tajomnej.

20.5.2021 Hrady v okolí Žiliny: Starý hrad
Vo štvrtom videu zo série o hradoch na Hornom Považí si povieme o Starom hrad. Do histórie hradou sa môžete započúvať už vo štvrtok 20. mája.

27.5.2021 Zo škrupinky
Kniha Jany Kšiňanovej rozpráva príbeh kuriatka, ktoré sa z vajíčka vyliahlo slepé. Jeho mnohopočetná rodina preňho hľadá pomoc a deti spolu s nimi spoznávajú, aké to je, keď nevidia svet okolo. Video je určené deťom predškolského a najmladšieho školského veku a povieme si v ňom niečo o správaní sa k ľuďom so zrakovým znevýhodnením.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.