Týždeň mozgu

Krajská knižnica v Žiline sa zapojí do projektu s názvom Týždeň mozgu, ktorý na tento rok pripadne na 14. –  18. marca 2022.

Počas Týždňa mozgu máme Tréning pamäti naplánovaný v stredu 16. marca o 10:30  pre organizovaný kolektív zo strednej školy, vo štvrtok 10. marca sme pripravili pre deti rovnaké podujatie v Rosenfeldovom paláci . Určite nezabudneme ani na seniorov a pripravíme ukážkové podujatie pre tých, ktorí ešte naše tréningy nenavštívili.

V rámci Týždňa slovenských knižníc, ktorý prebiehal v termíne termíne od 28. februára do 6. marca 2022 sme už v predstihu pripravili podujatia venované Týždňu mozgu a pamäti.  V stredu 2. marca sme zrealizovali tréningy, ktoré boli vhodné najmä pre základné a materské školy.  Deti sa dozvedeli o ekológii a koľko rokov sa rozkladajú jednotlivé predmety v prírode, ako šetriť vodou a chrániť prírodu. Na konci  každého podujatia sme formou kvízových otázok overovali, čo si zapamätali. Tréning pamäti v ten istý deň o 16:00 bol zameraný pre seniorov, ktorí sa dozvedeli, ako neplytvať potravinami a čo je dôležité si pamätať.

Aj cez jarné prázdniny by si mali deti cibriť svoju myseľ, preto v stredu 9. marca o 10:30 ponúkame  interaktívne podujatie s názvom Tréning pamäti, na ktorom si precvičia mozog hravou a zábavnou formou nielen deti, ale aj ich rodičia, alebo starí rodičia.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.