Cestovanie o piatej

Putovanie po Slovensku v prvom jarnom mesiaci bude veru pestré a bohaté. Najskôr sa vyberieme do obce Jarná, bývalé Božetechovo, ktoré bolo pomenované po slovenskom Leonardovi da Vincim Jozefovi Božetechovi Klemensovi. Jeho meno  je späté aj so Žilinou. Dnes je obec Jarná (Božetechovo) súčasťou Cífera.

Zastavíme sa na Spiši, konkrétne v Nálepkove, ktoré je pomenované po hrdinovi druhej svetovej vojny kapitánovi Jánovi Nálepkovi. Čierna Hora je záhadná časť Nálepkova, kde stojí opustené rekreačné centrum, v ktorom v minulosti trávila čas aj detská organizácia Hlinkových gárd.

A napokon sa pozrieme, aké tajomstvá ukrýva Hurbanova Dolina, ktorá nesie názov významného slovenského dejateľa Jozefa Miloslava Hurbana, ktorý túto časť Kopaníc veľmi dobre poznal. Cestou po týchto miestach sa zastavíme, okrem iného, aj v Trnave, v Brezovej pod Bradlom, kde navštívime Štefánikovu mohylu a nevynecháme ani Myjavu. Nebudú chýbať fotografie, zápisky z ciest a viacero zaujímavosti, o ktorých sa nikde inde nedočítate.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.