Výstava Obrázky z otázky

Festival BAB sa snaží šíriť povedomie o animovanom filme pre širšiu verejnosť, sledovať prepojenie animovanej tvorby na ilustráciu, vytvárať podmienky pre jej hodnotenie a podporovať tak všestranný rozvoj tohto druhu filmového umenia. Preto vytvorili spomínaný projekt Obrázky z otázky.

Výstava Obrázky z otázky bude sprístupnená v Krajskej knižnici v Žiline od 1. do 14 júna. Výstavný projekt, ktorý vtipným spôsobom približuje návštevníkovi rôznorodosť výtvarných štýlov vybraných slovenských animátorov. Animátori odpovedajú prostredníctvom kresby a maľby na vtipné otázky.

Týmto projektom chcú ukázať širšej verejnosti rôznorodosť a jedinečnosť výtvarného štýlu slovenských režisérov animovaných filmov. Ich umelecké perspektívy prezentujú pravidelne na sociálnych sieťach ich festivalu. Následne budú ilustrácie vystavené nielen v Bratislave, ale aj v rôznych slovenských mestách.

Do projektu sa zapojili medzi inými animátorka Mária Kralovič, režisérka Joanna Kozuch, filmová režisérka a ilustrátorka Veronika Kocourková, režisér a výtvarník Andrej Kolenčík, všestranný umelec Ondrej Rudavský či autorské duo Ové Pictures.

Zúčastnení autori: Andrej Kolenčík, Boris Šima, Jakub Bondor, Joanna Kozuch, Lukáš Figeľ, Mária Kráľovič, Marián Vredík, Martina Frajštáková, Matej Mazák, Michaela Kľúčarová, Ondrej Rudavský, Ové pictures (Veronika Obertová + Michaela Čapíková),Tereza Dostalová, Timotej Lukovič, Veronika Kocourková a Virág Emma Csuport.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.