Kniha Horného Považia 2023

Krajská knižnica v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v spolupráci s regionálnymi novinami MY Žilina ako hlavným mediálnym partnerom a ďalšími partnermi: Žilinak, www.mojtyzden.sk,  TV Severka a Knižná revue, vyhlasuje 18. ročník čitateľskej súťaže Kniha Horného Považia 2023.

Cieľom súťaže je predstaviť verejnosti tvorbu a osobnosti autorov žijúcich a pôsobiacich v regióne Horné Považie.

Nominovať knihy môže čitateľská verejnosť, autori, zostavovatelia, redaktori, vydavatelia, kníhkupci či distribútori kníh. Do súťaže môžu byť zaradené knihy vydané v roku 2023, sú späté s regiónom Horného Považia tematicky, alebo osobou autora textovej či obrazovej časti a bolo im pridelené ISBN (pravidlá súťaže).
Knihy budú rozdelené do dvoch súťažných kategórií: beletria a odborná literatúra.

Nominácie sa prijímajú v termíne od 29. januára do 29. februára 2024.

Ako nominovať?

Online nominačný list môžete vyplniť na tejto adrese: https://forms.gle/pMmJZBHYtRpa4b5f9

Prípadne môžete nominačný list doručiť:

Autori nominovanej publikácie, zostavovatelia, redaktori, vydavatelia, kníhkupci a distribútori kníh jeden výtlačok nominovanej publikácie spolu s nominačným listom doručia osobne alebo poštou na adresu knižnice.

Hlasovanie bude prebiehať od 4. marca do 13. apríla 2024. O víťaznej knihe rozhodne čitateľská verejnosť prostredníctvom hlasovacích lístkov. Hlasovacie lístky budú uverejňované v regionálnych novinách MY Žilina, alebo si ich záujemcovia môžu vyzdvihnúť priamo v knižnici. Verejnosť môže hlasovať aj prostredníctvom online hlasovacieho lístka zverejneného na web stránke knižnice. Na jednom hlasovacom lístku môže hlasujúci udeliť jeden hlas knihe v prvej kategórii beletria a jeden hlas knihe v druhej kategórii odborná literatúra. Hlasujúci môže udeliť jednej knihe len jeden hlas.

Kniha, ktorá získa najviac čitateľských hlasov, získa ocenenie Kniha Horného Považia 2023. Vyhlásenie výsledkov súťaže bude 23. apríla 2024 o 16:00 v Krajskej knižnici v Žiline.

Na slávnostnom vyhodnotení súťaže budú z hlasujúcich vyžrebovaní traja výhercovia, ktorí získajú vecné ceny, predplatné regionálnych novín MY Žilina a zápisné v Krajskej knižnici v Žiline na 365 dní.

Čitateľská súťaž prebieha vo všetkých regionálnych knižniciach ŽSK. 

  • Termín odovzdania nominácií je od 29. januára do 29. februára 2024
  • Hlasovanie bude prebiehať od 4. marca do 13. apríla 2024
  • Vyhlásenie výsledkov súťaže bude 23. apríla 2024 o 16:00 v Krajskej knižnici v Žiline

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.