Best of Fest Anča 2023 v KKZA

plagát

Best of Fest Anča 2023 je kolekciou ocenených krátkometrážnych animovaných filmov z aktuálneho ročníka medzinárodného festivalu animácie Fest Anča, ktoré prešli výberom z viac ako 1100 prihlásených titulov. Porota zložená z medzinárodných hostí udelila tento rok ocenenia v štyroch kategóriach. Uvidíš to najlepšie z krátkometrážnej animácie, študentských filmov, videoklipov a filmov pre deti.

Najlepšie krátke animované filmy pre dospelých od 15 rokov, Best of Fest Anča 2023. Animované filmy pre dospelých budeme premietať od 10. júla do 31. augusta každú stredu od 16:00 do 18:00.

Dĺžka pásma:  59 min.
Prístupnosť: od 15 rokov
Jazyk: bez dialógov / slovenské titulky

Kino Fest Anča: Najlepšie animované filmy pre deti 2023 predstavuje kolekciu najlepších súčasných krátkych filmov pre deti, ktoré nikde inde neuvidíte. Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť deťom a ich rodičom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie. Výber snímok z celého sveta, primárne určených pre detského diváka a rodiny, je reprezentatívnym výberom plným zábavy, poučenia, jedinečných autorských prístupov, nápaditých výtvarných štylizácií a originálnych techník, aké dokáže deťom ponúknuť jedine autorský animovaný film.

Najlepšie krátke animované filmy pre deti od 5 rokov, Best of Fest Anča 2023. Animované filmy pre deti budeme premietať od 8. júla do 31. augusta  každý pondelok od 10:30 do 12:00.

Dĺžka pásma: 52 min.
Prístupnosť: od 4 rokov
Jazyk: bez dialógov


BEST OF FEST ANČA 2023

Jazierko –Lena von Döhren, Eva Rust (8 min., 2022, Švajčiarsko)
Malý sleď sa oddelí od skupiny a uviazne v jazierku. S pomocou jeho obyvateľov sa postaví hladnej čajke.

Volám sa Edgar a mám kravu – Filip Diviak (8 min, 2023, Česko, Slovensko)
Edgarov všedný život naruší novonarodené teliatko, ktoré uvidí na výlete v bitúnku. Keď zistí, že sa z teľaťa stane rezeň, vezme ho domov.

Pochyby – Adela Križovenská (6 min, 2023, Česko)
Pochyby je krátka animovaná esej, ktorá prostredníctvom hlasov štyroch rôznych autorov z rôznych oblastí umenia opisuje všetky fázy tvorivého procesu. 

Mariupol. A Hundred Nights – Sofia Melnyk (7 min, 2022, Ukrajina)
Mariupol. Sto nocí rozpráva príbeh malého dievčatka, ktoré sa 24. februára prebudí kvôli leteckému poplachu a snaží sa v horiacom meste nájsť niekoho živého. Hlavná postava sa opiera o príbeh Alice, štvorročného dievčatka, ktoré v tom čase zostalo v napadnutom Mariupole.

No Lullaby – Ezequiel Torres  (4 min, 2022, Argentína)
Dievča sa snaží doviezť malého brata domov, zatiaľ čo ho chráni pred divokou predstavivosťou.

Cufufu – Bruno Quast (6 min, 2021, Estónsko)
Podľa teórie Bernieho Krauseho sa zvieracie zvuky vyvinuli tak, aby zaujali svoje vlastné a jedinečné akustické miesto v rámci celej zvukovej škály, aby sa stali kúskom skladačky a dali sa v celej tej spleti rozoznať.

Na veľkej záhrade v maličkom vrecku – Yoko Yuki (6 min, 2022, Japonsko)
Zmenšuje sa a pritom zväčšuje. Vznáša a potápa sa. Oddeľuje sa, no spája zároveň. Keď sa mi zdá, že ich pozorujem, pozorujú oni mňa. Kúzelná animovaná riekanka, ktorá spája mnohé dni pozorovania, zaznamenávania a experimentovania.

Armat – Elodie Dermange (12 min, 2021, Švajčiarsko)
Elodie sa snaží zistiť niečo viac o pôvode svojej arménskej rodiny – vyspovedá otca, strýka, otcovu tetu a vypočuje si krutý príbeh, v ktorom sa násilie a neschopnosť vyjadriť lásku dedia z generácie na generáciu.

Kino Fest Anča: Najlepšie animované filmy pre deti 2023

Repka – Piret Sigus, Silja Saarepuu (7 min., 2022,Estonia)
Stará slovanská rozprávka tentoraz z pohľadu repky.

Príliv a odliv – Giulia Martinelli (4 min., 2022, Švajčiarsko)
Rodinka mesačných strážcov žije na malinkom ostrove. Ako si poradia s prílivom a odlivom?

Jazierko – Lena von Döhren, Eva Rust (8 min., 2022, Švajčiarsko)
Malý sleď sa oddelí od skupiny a uviazne v jazierku. S pomocou jeho obyvateľov sa postaví hladnej čajke.

Lazy Bloom – Robin Artero, Aurore Devichi, Juliette Gueydan, Manon Jumel, Elsa Mandelsaft, Benjamin Mourgues, Sophie Nippert, Elodie Tardif (6 min., 2022, Francúzsko)
V malom mierumilovnom svete si nažívajú leniví blobíci. Jedného dňa ich pokoj naruší hyperaktívny Zip, ktorý sa len snaží zapadnúť.

Byť sestrami – Anne-Sophie Gousset, Clément Céard (7 min., 2022, Francúzsko)
Byť sestrami je príbeh o jedinečnom pute medzi dvoma hrdinkami.

T-REX – Julia Ocker (4 min., 2022, Nemecko)
Pravda je, že T-Rexovi sa v basketbale veľmi nedarí.

Vyšupsnúť sa na mesiac – Marie Bordessoule, Adriana Bouissie, Nadine de Boer, Elisa Drique, Chloé Lauzu, Vincent Levrero, Solenne Moreau (7 min., 2022, Francúzsko)
Lesná pavúčica Temi sníva o tom, že sa dostane na Mesiac.

Jules and Juliette – Chantal Peten (7 min., 2022, Belgicko)
Jules a Juliette si na pláži užívajú krásny letný deň.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.