Knižnica (nielen) z domu – máj

Aj na mesiac máj, sme si pre vás pripravili virtuálne podujatia:

 6.5. 2020 – Zabudnuté osobnosti slovenských dejín
Máme viacero významných slovenských osobností, ktoré často neprávom zapadli prachom.  Jednou z nich je aj Jozef Božetech Klemens, prezývaný tiež Leonardo da Vinci Strednej Európy . Prednášku nájdete zverejnenú v tento deň na Facebooku @krajskakniznicazilina.

13.5. 2020 – Čo baby nedokážu od Marty Hlušíkovej
Čítanie pre deti mladšieho školského veku, ktorého súčasťou budú aj tvorivé dielne – vyrobíme si  papierovú indiánsku čelenku. Čítanie nájdete na Facebooku detského oddelenia @kniznicazilinadeti. Na vyrábanie budú deti potrebovať:

  • farebné tvrdé papiere,
  • nožnice,
  • lepidlo,
  • ceruzku,
  • prípadne tvrdý biely papier a farebné ceruzky.

20.5. 2020 – O láske neláskavej
Najkrajší cit v najkrajších básňach slovenských textárov. Chcete vedieť ako sa rodí krásna pieseň a ako vzniká hit? Pozrieme sa spolu na pop poéziu. Čo to je? Nechajte sa zlákať a uvidíte! Možno si potom sami vyskúšate napísať text populárnej piesne… Video nájdete na Facebooku detského oddelenia @kniznicazilinadeti (určené pre deti od 10 rokov).

27.5. 2020 – Aby nám doma mozog nezlenivel
Ukážka pamäťových techník z tréningov pamäti pre rôzne vekové kategórie v Krajskej knižnici v Žiline. Tréning nájdete na Facebooku @krajskakniznicazilina.

Všetky videá z video podujatí nájdete aj na našom YouTube kanáli https://bit.ly/KKZAyoutube

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.