Živá zelená knižnica

Mesto Žilina podporilo projekt Krajskej knižnice v Žiline – Živá zelená knižnica.

Literárny park, ktorý sa nachádza za budovou krajskej knižnice, slúži ako miesto stretávania sa komunity občanov z okolia, seniorov, rodičov s deťmi, ale aj kolektívov detí z okolitých materských škôl a základných škôl. Je to aj miesto, kde trávia príjemné chvíle detské letné tábory a v prípade priaznivého počasia sa v tomto priestore konajú pestré knižničné podujatia – čítačky, súťaže, pikniky…

Cieľom realizovaného projektu „Živá zelená knižnica“ bolo vytvorenie kultivovaného, verejne prístupného „zeleného“ priestoru, ktorý slúži širokému okruhu obyvateľov i návštevníkov knižnice a ktorý môže aj naďalej zvýšovať úroveň kultúrneho zázemia Žilinčanov. Literárny park, ktorý sa začal budovať ešte v roku 2006, bol realizáciou spomínaného projektu doplnený o ďalšiu zeleň a kvitnúce rastliny, ktoré boli zasadené do vyvýšeného záhonu a do ozdobných pyramíd. Predpokladáme, že aktivity v oblasti pestovania kvitnúcich a liečivých rastlín umožnia vrátiť sa opeľovačom – včielkam, medzi obytné sídliskové domy a zakvitnuté záhony spríjemnia prostredie letnej čitárne. Aj pohodlné relaxačné kreslá, ktoré umožňujú príjemné posedenie v letnej čitárni, boli zakúpené vďaka finančnej podpore Mesta Žilina.

Exteriérové šachové stoly s možnosťou hrania tejto spoločenskej hry priamo pod stromami, hranie petangu a iných spoločenských hier priamo v parku, dávajú knižnici možnosť uspokojiť rôzne záujmy aj mladých ľudí.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.