Zima s knihou (detská čitateľská výzva)

Pre veľký záujem o letnú čitateľskú výzvu sme sa rozhodli pripraviť pre deti výzvu čítania kníh aj v zime. Chceme tým opäť pripomenúť a zdôrazniť dôležitosť čítania, nielen u detí, ale aj tínedžerov.

Deti, čo je vašou úlohou? Začítať sa do napínavých, dobrodružných, romantických, fantazijných či rozprávkových príbehov. Alebo si môžete prečítať knihy náučné a dozvedieť sa nové informácie napríklad o vesmíre, zvieratách, prírode a histórii. Výber kníh preto nechávame na vás. Prečítané knihy si priebežne zapisujte do čitateľského zápisníka, ktorý nájdete na stránke knižnice.

Súťaž bude prebiehať od 1. decembra 2021 do 25. februára 2022 v dvoch kategóriách:

  • ak máš vek od 6 do 9 rokov je potrebné nám napísať, s kým si knihu čítal/la, pretože našim cieľom je, aby sa do čítania zapojili aj tvoji rodičia. Spoločne potom môžete nakresliť obrázok k prečítanému príbehu a samozrejme nezabudnúť ho podpísať svojím menom (čitateľský zápisník pre deti od 6 do 9 rokov),
  • deti vo veku od 10 do 15 rokov prosíme, aby napísali aj svoj názor, prečo sa im kniha páčila alebo nepáčila (čitateľský zápisník pre deti od 10 do 15 rokov).

Čitateľský zápisník a nakreslené obrázky prineste do knižnice najneskôr do 4. marca 2022 alebo nám ich pošlite e-mailom na adresu: deti@krajskakniznicazilina.sk.

 Z každej vekovej kategórie vyžrebujeme jedného šťastlivca, ktorý získa pekné vecné ceny. Žrebovanie výhercov sa uskutoční v čase od 7. marca do 11. marca 2022.

Tešíme sa na vaše prečítané knihy, hodnotenia, názory, ale aj namaľované obrázky, ktoré budú neskôr vystavené na detskom oddelení. Prajeme vám veľa zaujímavého a prínosného čítania.

Lada Rybáriková, knihovníčka

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.