Prázdninujte s deťmi v Krajskej knižnici v Žiline

Rodičia, máte už s vašimi ratolesťami vymyslený plán na jarné prázdniny? Veríme, že voľný čas s deťmi strávite zmysluplne, a preto máme pre vás v knižnici pripravenú pestrú a zaujímavú ponuku.

Na pondelok 7. marca o 10:00 chystáme tradične obľúbenú Knihuľku pre najmenšie deti (od 1-4 rokov), ktoré čaká dramatizované čítanie veršovanej rozprávky Žabiatko od Ľudmily Podjavorinskej. Programom nás bude sprevádzať po celý čas bábka (dievčatko „Knihuľka“), s ktorou naučíme deti nielen pesničky, básničky, ale aj precvičíme motoriku detí a mnoho vecí, ktoré využijú v budúcnosti pri nácviku čítania. Súčasťou podujatia budú aj montessori pomôcky.

Rozprávka ako komix, tak znie názov ďalšieho podujatia, ktoré sme pripravili pre deti vo veku od 7-12 rokov. Všetci máme radi tradičné rozprávky, ale ako to dopadne, keď sa Pampúšik vydá na vandrovku do sveta komiksu? Prezradíme len toľko, že určite nezasýti prešibanú líšku, ale vy sa nasmejete dosýta v utorok 8. marca o 10:30.

Aj cez jarné prázdniny by si mali deti cibriť svoju myseľ, preto v stredu 9. marca o 10:30 ponúkame aj interaktívne podujatie s názvom Tréning pamäti, na ktorom si precvičia mozog hravou a zábavnou formou.

Vo štvrtok 10. marca o 10:30 bude tvorivá dielňa – Ja som malý umelec a vyrobím si krásnu vec, pri ktorých môžu rodičia spolu s deťmi relaxovať a vyrobiť si pohyblivé 3D zvieratká. Cieľom tvorenia je precvičiť jemnú motoriku strihaním, skladaním a lepením papiera.

Roald Dahl a jeho kniha Charlie a továreň na čokoládu vašim deťom „osladí“ deň v knižnici v piatok 11. marca o 10:30. Prídu si na svoje hlavne deti vo veku od 7 do 10 rokov. Čaká ich interaktívne čítanie nielen o neuveriteľných príhodách chudobného chlapca v rozprávkovej továrni plnej sladkých zázrakov, ale aj o dôležitosti rodiny a lásky. Čítanie bude prepojené s filmovou ukážkou. Na záver deti potešíme aj malou sladkou odmenou.

Ak chcete niekoho len tak potešiť alebo si skrášliť svoj interiér, príďte aj v sobotu 12. marca o 10:00. Workshop s názvom Výroba machových obrazov a machových dekorácií pod vedením skúsenej aranžérky bude pre mamičky s deťmi, manželské páry, ženy, mužov, seniorov, tínedžerov, teda pre každého a pre všetkých. Na tieto tvorivé dielne je však potrebné sa vopred prihlásiť. Bližšie informácie nájdete na stránke knižnice.

Milí rodičia a starí rodičia, ponúkame vám a vašim deťom a vnúčatkám priestor pre tvorivosť, dávame možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií a vedomostí, preto neváhajte s deťmi tráviť čas s knihami v knižnici, nielen počas prázdnin, ale aj počas celého roka.

Mgr. Jana Neslušanová, koordinátorka kultúrno-výchovnej činnosti

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.