Vyhlásenie architektonickej súťaže návrhov

Krajská knižnica v Žiline vyhlásila verejnú architektonickú súťaž návrhov na obnovu 1. poschodia Krajskej knižnice v Žiline na ulici Antona Bernoláka 47 v Žiline. Organizáciu súťaže z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Predmetom súťaže je vytvorenie moderného, harmonického polyfunkčného priestoru knižnice 21. storočia, ktorý by ideovo nadviazal na obľúbené prízemie, komplexne modernizované v roku 2020. Obnova a modernizácia priestoru bude realizovaná pri znovu využití existujúceho funkčného vybavenia („re-use“) a zároveň bude zastaraný mobiliár nahradený novými riešeniami priestoru.

Naším cieľom je vytvoriť priestor, ktorý bude slúžiť nielen čitateľom hľadajúcim vhodnú literatúru, ale aj študentom, ktorí hľadajú miesto pre samostatné štúdium; seniorom, ktorí si chcú preštudovať dennú tlač ako aj priestor pre malé skupiny, ktoré chcú pracovať spoločne.

Predpokladaný termín vyhodnotenia súťažných návrhov je koniec júla 2022.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.