Detské leto v knižnici 2022 II.

Piknik v parku – Ako žiješ chrobáčik?

V utorok 19. júla o 10:00 si prečítame príbeh z knihy Chrobáčik Roháčik, ktorú napísala Monika Nováková. Zistíme, kde chrobáčik býva, čím sa živí a čo robí. Deti sa dozvedia aj to, ktorý chrobáčik je užitočný a ktorému sa treba radšej vyhnúť. Podujatie je vhodné pre deti od 5 rokov.

Tvorivé dielne – Obrazy sypané z piesku

V utorok 19. júla o 13:15 budeme na tvorivých dielňach vyrábať obrazy sypané z farebného piesku. Tvorivé dielne sú vhodné pre všetkých. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na tvorivé dielne vopred na email: tvorivedielne@krajskakniznicazilina.sk

Seniori programujú v knižnici – Mboty

Za pomoci edukačného robota mBot2 budeme trénovať logické zmýšľanie a tvorivosť vo štvrtok 21. júla o 10:00.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na email: pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Piknik v parku – Najobľúbenejší animovaní hrdinovia

Kreslené rozprávky sú fenoménom nielen v knihách, ale aj na filmovom plátne. Každá doba priniesla obľúbené postavičky, ktoré sa inšpirovali najskôr komiksom a neskôr sa dostali do kníh, na plátna kín alebo sa stali súčasťou počítačových hier. Predstavíme si najznámejšie a najobľúbenejšie postavy od čias Mickey Mousea, prvých komiksových super hrdinov až po obľúbené princezné a slávnych princov. V utorok 26.júla o 10:00 si s deťmi nakreslíme vlastného kresleného hrdinu, podujatie vhodné pre deti od 5 rokov.

Seniori programujú v knižnici – 3D tlač

Štvrtok 28. júla od 10:00 bude patriť modelovaniu predmetov v programe Sketch-up a následne aj práci s 3D tlačiarňou.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na emailovej adrese pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.