Detské leto v knižnici 2022 III.

Piknik v parku – O kohútikovi a sliepočke

V utorok 2. augusta o 10:00 si prečítame príbeh ako kohútik a sliepočka urobili dobrý skutok. Podujatie je  spojené s pohybovými aktivitami. Podujatie je vhodné pre deti od 5 rokov.

Seniori programujú v knižnici – Micro:bity

S pomocou zariadenia BBC micro:bit si vysvetlíme základy blokového programovania vo štvrtok 4. augusta o 10:00 v Krajskej knižnici v Žiline. Povieme si ako sa so zariadením pracuje, aké sú jeho funkcie a využitie, a po krátkej inštruktáži budú účastníci vedieť do micro:bitu naprogramovať základné príkazy.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na email: pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Rozprávkový večer v knižnici

Pozývame všetky deti 4. augusta od 17:00 na večerné stretnutie do Literárneho parku za knižnicou. Budeme spolu spoznávať rozprávkové postavičky a založíme si vydavateľstvo, v ktorom si vyrobíme vlastnú knihu a pohľadnicu. Večer zakončíme divadelným predstavením.

Počet záujemcov je obmedzený, je potrebné sa vopred vypísať prihlášku na rozprávkový večer a poslať ju mailom na: deti@krajskakniznicazilina.sk

Klub u Knihuľky – Rozprávka o kozliatkach

Pondelok 8. augusta o 10:00 sa bude opäť konať Klub u Knihuľky. Tentoraz bude témou rozprávka O kozliatkach. (Pre deti od 1 do 4 rokov v sprievode rodičov).

Piknik v parku – Poďme spolu do lesa

S deťmi od 5 rokov sa v utorok 9. augusta o 10:00 zoznámime s lesnými rastlinami, ale aj zvieratkami, ktoré žijú na Slovensku. Naučíme sa aké „hlasy“ môžete v lese počuť a prečo musíme lesu pomáhať.

Seniori programujú v knižnici – Micro:bit gitara

Programovateľný mikroprocesor micro:bit sa dá použiť aj ako hudobný nástroj. Neveríte? Tak navštívte knižnicu vo štvrtok 11. augusta o 10.00 a my vám ukážeme, ako na to.
Seniori so sebou môžu zobrať aj vnúčatá od 7 do 12 rokov. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je nutné prihlásiť sa na podujatie vopred na emailovej adrese pckurzy@krajskakniznicazilina.sk. Program bol podporený Nadačným fondom Telekom.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.