Guatemala – farebná krajina Mayov

Guatemala, nenápadná krajina v Strednej Amerike, je skvelou kombináciou histórie, prírody, dobrodružstva a miestnej kultúry. Ako srdce mayského sveta ponúka jedinečné pamiatky jednej z najvyspelejších starovekých civilizácií, ktorej odkaz je stále prítomný v tradícii a kultúre súčasných Mayov. Príroda je veľmi rôznorodá, nájdete tu čierne pláže Pacifiku, sopky, jazerá, prales aj biele pláže Karibiku.

Práve v pralesoch Guatemaly už 14 rokov prebieha úspešný archeologický výskum mayských miest realizovaný tímom slovenských archeológov, o ktorom sa dozviete zaujímavé podrobnosti priamo z terénu. Virtuálnu prehliadku tejto príjemnej stredoamerickej krajiny ukončíme malou ukážkou čítania mayských hieroglyfov.

Guatemalou nás 25. novembra o 16:30 prevedie Iveta Puchovanová, doktorandka Filozofickej fakulty UK, odbor Kultúry a náboženstvá sveta, sprievodkyňa CK Sancho Tour, predsedníčka občianskeho združenia ProMaya, ktoré popularizuje historickú aj súčasnú mayskú kultúru na Slovensku.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.