Beseda s autorkami – I. Pernišová a H. J. Bornemisza

Iveta Pernišová a H. J. Bornemisza sú mladé slovenské autorky (aj keď samy nevedia, či sa tak vo veku 32 rokov môžu stále nazývať), ktoré debutovali na slovenskom knižnom trhu v roku 2020 pod záštitou vydavateľstva Elist.

A čo majú tieto dve autorky spoločné? Okrem toho, že sa obe nerady fotia ich spája nadšenie z písania a vymýšľania nových príbehov. Príďte sa s autorkami porozprávať o ich knihách, plánovanej tvorbe, zákulisí písania aj vydávania kníh a o všetkom, čo vám napadne 7. decembra o 16:30 v Krajskej knižnici v Žiline.

Iveta Pernišová svojou YA sci-fi knihou Anarchorance rozvírila vody slovenského a českého bookstagramu a zožala množstvo nadšených ohlasov. V súčasnosti pripravuje druhé pokračovanie s názvom Riján. Napínavý príbeh zo sveta mimo Zeme, odľahčený humorom hlavných postáv a nabitý akciou, zaujme nielen milovníkov sci-fi žánra. Viac o dobrodružnom, a čiastočne vynútenom putovaní naprieč neznámou galaxiou sa dozviete na besede.

H. J. Bornemisza sa slovenským čitateľom predstavila hutným prvým dielom temnej fantasy série Večná lož. Dej knihy Slepý život je zasadený do prepracovaného sveta a plný nevšedných postáv. V tomto prípade platí, že nie každý hrdina je hrdina v pravom zmysle slova. Kniha zaujala čitateľov natoľko, že v roku 2020 obsadila druhé mieste v čitateľskej ankete Fantasy kniha roka. Viacerí recenzenti a čitatelia ju prirovnávajú k dielam svetového formátu.

V roku 2022 zaujala aj sériou krátkych fantasy detektívok s názvom Traja starí mládenci. Príbehy o troch bratoch so špeciálnymi schopnosťami, ktorých spojilo pátranie po tajomnom vrahovi sú plné pochmúrnej atmosféry viktoriánskeho obdobia a osviežené sarkastickým humorom.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.