11. pamätný výstup na Veľký Rozsutec

Žilinský samosprávny kraj, Krajská knižnica v Žiline, ktorá pôsobí v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, Obec Terchová, Horská záchranná služba Malá Fatra, Krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj, Klub slovenských turistov Žilina, Ksiaznica Beskidzka v Bielsku Bialej a Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje, z.s.p.o. Zlín, Vás srdečne pozývajú na 11. pamätný výstup na Veľký Rozsutec, ktorý sa uskutoční 9. septembra 2023 na počesť sv. Jána Pavla II., jednej z najznámejších osobností našich novodobých dejín.

Odchod účastníkov je o 6:30. spojovým autobusom SAD z nástupišťa č. 10 – Žilina-Terchová – centrum. O 7:30. sa v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej bude konať sv. omša, po ktorej sa účastníci autobusom presunú do Štefanovej spojovým autobusom SAD o 8:46. O 9:00 účastníci spoločne vystúpia do sedla Medziholie, potom po červenej značke na vrchol Veľkého Rozsutca. Na poludnie by sa účastníci mali stretnúť na vrchole Rozsutca, kde sa nachádza aj pamätná tabuľa venovaná Sv. Jánovi Pavlovi II., ktorá tu bola osadená počas prvého pamätného výstupu v roku 2013. Odchod účastníkov výstupu je o 16:50. spojovým autobusom SAD zo Štefanovej s príchodom do Žiliny o 17:45.

V prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční sv. omša a náhradný turistických program, ktorý zabezpečí Horská záchranná služba Malá Fatra v bezpečných častiach Malej Fatry.

Mgr. Božena Sobolová, metodička

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.