Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2019

Počas Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2019 (DEKD) sme si pre vás pripravili podujatia v rámci klubu Ľudové tradície v knižnici:

Hrnčiarstvo na Orave

Klub ľudových tradícií (pôvodne Spievanie v knižnici) si pripravil rozprávanie o hrnčiarstve na Orave. Ako sa kedysi žilo na Orave, kto je hrnčiar a ako vznikol skanzen v Zuberci? To všetko a viac sa dozviete 6. setptembra o 13:30.

Kreslené Čičmany

Druhým podujatím pripraveným pre DEKD sú kreslené Čičmany. 10. septembra o 16:00 sa dozviete ako vznikli maľované chalupy v Čičmanoch a jednu z nich si aj budete môcť nakresliť.

Pre deti sme pripravili program: Knižné víly

Knižnica je čarovné miesto, kde sa dajú zažiť nezvyčajné veci. Tentokrát Vás víly naučia maľovať sladučké perníky, vyrobiť si niečo pekné z vlny a poslať vlastnoručne vyrobenú pohľadnicu. Samozrejme nebude chýbať čítanie kníh. 13. septembra od 17:00 v Literárnom parku Krajskej knižnice v Žiline (v prípade nepriaznivého počasia sa program presunie na detské oddelenie).

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.