Známy a nepoznaný Peking

Vernisáž výstavy fotografií spojená s besedou od cestovateľa Petra Čaplického.

Žilina, 26. septembra

Dňa 7. 10. 2019 o 16.00 hod. sa v Krajskej knižnici v Žiline bude konať vernisáž výstavy fotografií cestovateľa Petra Čaplického pod názvom Známy  a nepoznaný Peking, ktorá bude spojená s besedou o hlavnom meste Číny. Podujatie je ďalším zo série štyroch besied a  výstav jedného autora -cestovateľa, fotografa a milovníka Číny, Petra Čaplického, ktorý fotografiami vzdáva hold  krásam tejto krajiny a životu jednoduchých ľudí.

V rámci podujatia bude v Literárnom parku za knižnicou sprístupnená  kamenná plastika medvedíka – pandy veľkej, ktorá je  symbolom  Svetového fondu na ochranu prírody. Tento druh patrí k vymierajúcim na našej planéte a symbolizuje potrebu chrániť si prírodné dedičstvo vo všetkých kútoch jedného spoločného sveta.

K získaniu plastiky pandy pre knižnicu prispelo občianske združenie Brána poznania, pôsobiace pri knižnici a zasahujúce svojimi aktivitami do rôznych oblastí spoločenského života. Kamennému zvieratku sa určite potešia nielen deti, ale aj dospelí návštevníci parku za Krajskou knižnicou v Žiline na ul. A. Bernoláka.

Mgr. Zuzana Mjartanová, vedúca oddelenia knižnično-informačných služieb

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.