Krst knihy Bajkal: Slavnoje more

Krst knihy sa uskutoční 29. marca o 17:00 v Krajskej knižnici v Žiline.

„Slavnoje more, svjaščenyj Bajkal“, teda „slávne more, posvätný Bajkal“. Už táto ruská ľudovka svedčí o tom, že najstaršie, najhlbšie a jedno z najväčších jazier na svete býva právom považované za symbol krásnej sibírskej prírody a celého Ruska. Napokon, spomínanú pieseň v origináli pôsobivo spieval aj nedostihnuteľný zlatý slávik a  hviezda československej popovej scény s veľkými presahmi do cudziny, Karel Gott. Zaradil ju ako bonus na vinyl Karel Gott ’77. V svojom príbehu ho v knihe pripomína profesor Bohumír Janský, hviezda svetovej hydrológie.

Obrazová publikácia Bajkal: Slavnoje more prináša formou rozhovorov sedemnásť príbehov Slovákov, Čechov, Rusov, Buriatov a Ukrajinca, ktorí pri Bajkale nechali kus svojho srdca. Každý po svojom. Dozviete sa o dobrodruhoch a športovcoch, pre ktorých sa jazero stalo základňou „Divokého východu“ či ďalšou métou na prekonanie svojich fyzických možností. O histórii oblasti spätej s prítomnosťou Čechoslovákov či už v podobe légií alebo odvážlivcov rôznych profesií. O najdlhšej železnici sveta – Transsibírskej magistrále a jej odbočkách. O sibírskych národoch a ich duchovných vodcoch – šamanoch. O tom, ako vyzerá misionárska činnosť v najväčšom katolíckom biskupstve na svete.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.