CRISISS – Príležitosti vyplývajúce z krízy

Počas pandémie Covid 19 sa ľudia po celej Európe vo veľkom venovali dobrovoľníckej činnosti pre svojich susedov a ľudí v núdzi. Dobrovoľníctvo a s ním spojené prevzatie zodpovednosti v rámci občianskej spoločnosti získalo nové uznanie a aj teraz, počas konfliktu na Ukrajine, sa ukazuje aké je potrebné.

Európsky projekt CRISISS (podporený cez Erasmus+) si kládol za cieľ poskytnúť nástroje na rozpoznanie a zhodnotenie sociálnych – mäkkých zručností získaných dobrovoľníkmi počas krízy, aby boli rozpoznateľné a využiteľné pre prax.

Za týmto účelom vyvíjal projekt CRISISS nástroje na uznávanie a validáciu mäkkých zručností priamo súvisiacich s krízou. Tieto kompetencie by mali byť napríklad dokumentované takým spôsobom, aby boli pre zamestnávateľov zrozumiteľné a preukázateľné.

Zamerali sme sa na:

  • hodnotenie mäkkých zručností získaných počas krízy;
  • propagáciu týchto zručností ako ďalšej odbornej kvalifikácie;
  • vytvorenie mediatéky;
  • i na možnosť prístupu k materiálom cez mobilnú aplikáciu.

Sociálna angažovanosť počas pandémie by tak mala dodať dobrovoľníkom na trhu práce pridanú hodnotu.

Viac sa o projekte môžete dozvedieť osobne na seminári, ktorý sa uskutoční dňa 23.11.2022 o 14:30 v Krajskej knižnice v Žiline (A. Bernoláka 47, Žilina, 2. posch.).

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.