Literárna cena Janka Frátrika 2022 – 7. ročník

16.12.2022 sa v Krajskej knižnici v Žiline konalo vyhodnotenie súťaže Literárna cena Janka Frátrika – 7. ročník, ktorú organizačne zabezpečuje Občianske združenie Brána poznania, Krajská knižnica v Žiline, Mesto Žilina a vnuk Janka Frátrika Branislav Orava. Literárna súťaž v tvorbe poézie na voľnú tému je určená deťom a mladým ľuďom do 20 rokov. Súťaž je vyhlasovaná každý rok a jej cieľom je objavovať nové básnické talenty, dať im šancu vyniknúť, podporiť literárnu tvorbu s cieľom rozvíjať pozitívne myslenie mladých literárnych talentov, podporiť úctu k morálnym hodnotám a pripomenúť si významného žilinského básnika, prekladateľa a pedagóga Janka Frátrika.

Do súťaže svoje práce zaslalo 145 detí a študentov z celého Slovenska. Odborná komisia osobitne hodnotila literárne práce detí základných a stredných škôl a osobitne základných umeleckých škôl. V skupine základných a stredných škôl sa víťazom v I. kategórii stal Rastislav Lacko zo ZŠ s MŠ Gaštanová zo Žiliny, v II. kategórii Lucia Šupejová zo ZŠ s MŠ Rosina, v III. kategórii Soňa Jánošíková zo ZŠ s MŠ Veľké Rovné a v IV. kategórii sa víťazom stal Boris Beník z Bilingválneho gymnázia zo Žiliny. V skupine základných umeleckých škôl sa víťazmi v jednotlivých kategóriách stali absolventi Základnej umeleckej školy zo Starej Ľubovne – Maxim Jozef Pisarčík, Lenka Starinská a Klaudia Šprochová. Víťazom srdečne blahoželáme !

Mgr. Božena Sobolová, metodička

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.