V objatí stepi

Prednáška, 11. mája o 16:30, V objatí stepi bude o knihe dvojice autorov Čarnogurská, Čaplický. Predstaví nielen toto literárne dielo, ale aj priblíži čínsku filozofiu a kultúru ako aj prírodné krásy. Súčasťou prednášky bude aj vernisáž výstavy fotografií, ktoré boli použité v tejto knihe ako ilustrácie k jednotlivým spevom.

Pani Marína Čarnogurská je svetovo uznávaná sinologička a autorka mnohých sinologických publikácií a prekladov pokladov svetovej beletrie ako napr. Sen o Červenom pavilóne.

Peter Čaplický čerpá svoje námety hlavne z jeho dlhodobých pobytov v Číne a skúseností z reálneho života v tejto stále neznámej krajine.

Kniha v Objatí stepi sa dá povedať, že je svetovým unikátom pretože približuje tragický príbeh princezny Cai Wenti unesenou Hunským vladárom do dlhodobého otroctva. Unikátna je publikácia nielen príbehom ale aj tým, že bola vydaná trojjazyčne, to znamená v Slovenskom a anglickom preklade ako aj v čínskom originály. Kniha obsahuje aj divadelný fičer.

Ďalšou originalitou knihy je, že Peter Čaplický navštívil mnohé z púštných oblastí Číny, kde je možné, že sa princezná Cai pohybovala a svojimi esejami približuje tento príbeh.

 

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.