Zlatí paralympionici v Krajskej knižnici v Žiline

Dňa 8. júna 2022 sa uskutočnila v Krajskej knižnici v Žiline, inštitúcii v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, verejná diskusia s úspešnými paralympijskými reprezentantkami Alenou Kánovou a Alexandrou Rexovou.

Alena Kánova je dlhoročnou úspešnou reprezentantkou v stolnom tenise a členkou parateamu v curlingu. Alexandra Rexová je mladou úspešnou paralympijskou reprezentantkou v zjazdovom lyžovaní. Verejnej diskusie sa zúčastnila aj županka Žilinského samosprávneho kraja Ing. Erika Jurinová a úspešný fotograf a autor niekoľkých knižných publikácií Peter Čaplický, ktorý sa o návštevu našich úspešných paralympioničiek v knižnici zaslúžil. Obe reprezentantky ochotne odpovedali na otázky týkajúce sa ich úspešnej športovej kariéry, ale poodhalili aj čo – to zo  zákulisia olympiády a dovolili publiku nahliadnuť aj do ich súkromných životov.

Súčasťou besedy bola aj výstava výnimočných fotografií Romana Benického, ktorá priblížila atmosféru Paralympiády v Pekingu 2022. Výstavu si môžete prísť pozrieť do konca mesiaca jún.

Pôvodne plánovaná hodinová diskusia sa predĺžila o ďalších tridsať minút, čo je len dôkazom toho, že o naše výnimočné paralympijské reprezentantky mala verejnosť skutočný záujem.

PhDr. Miloš Zvrškovec, knihovník

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.